Arkisto

Kategoriat
9 helmikuun, 2021

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi valitukset, Enontekiön sähköyhtiön myynnin täytäntöönpano jatkuu

Tiedote 9.2.2021

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on 4.2.2021 antamallaan välipäätöksellä hylännyt kaksi täytäntöönpanokieltoa koskevaa valitusta Enontekiön kunnanvaltuuston 2.12.2020 § 67 tekemästä päätöksestä, jolla valtuusto oli päättänyt myydä Enontekiön Sähkö Oy:n osakkeet.

Välipäätöksen mukaan hallinto-oikeus hylkää sähköyhtiön osakkeiden myyntipäätöksen täytäntöönpanokieltoa vaatineet hakemukset. Muilta hallinto-oikeus ei ole käsitellyt asiaa vaan palaa kunnallisvalituksiin myöhemmin. Valitukset oli tehnyt kuntalainen sekä kuusi valtuutettua.

Aiheesta on kirjoitettu julkisuudessa aiemmin mm. Lapin Kansassa 5.12.2020, 9.12.2020, 13.12.2020 ja 8.1.2021 sekä Enontekiön Sanomissa 17.12.2020 ja 28.1.2021.

Hallinto-oikeuden välipäätökseen ei saa hakea muutosta. Päätös tulee nähtäville Enontekiön kunnan verkkosivuille.

  • Hallinto-oikeus vahvisti päätöksellään käsityksemme siitä, että valtuuston päätös on tehty voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti, toteaa valtuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen.

Kunnanhallitus päätti autoista, siivouspalveluiden ja kiinteistöpalveluiden ostosta

Kunnanhallitus päätti 8. helmikuuta kokouksessaan, että kunnassa vähennetään ajoneuvoja koronasta ja etäkokouskäytäntöjen yleistymisestä johtuen.

  • Päätimme tehdä kolme leasing-sopimusta, ostaa kolme käyttämäämme autoa sekä pitää kaksi vanhempaa käytössä olevaa autoa. Näin saamme tehostettua ajoneuvojen käyttöä ja pidettyä kustannukset kohtuullisina, kertoo kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

Kunnanhallitus päätti tarjouskilpailun perusteella ostaa siivouspalvelut Hetan koulukeskuksen A-rakennuksen määräalaan, Kilpisjärven monitoimitaloon ja Hetan paloaseman henkilöstötiloihin.

Kunta päätti ostaa kiinteistönhoitopalvelut Kiinteistö Oy Enontekiön kunnan asunnoilta sekä teki sopimuksen yhtiön kanssa.

Lisäksi kunnanhallitus päätti hyväksyä kolme kauppakirjaa, joilla Enontekiön kunta myi vapaa-ajan tontteja Kilpisjärveltä.

  • Kilpisjärven vapaa-ajan tonteilla on kysyntää, viimeisiä viedään. Omakotitontitkin ovat loppuneet. Tähän on tulossa hieman helpotusta suunnitelulla kaavamuutoksella. Yleiskaavan kanssa alkaa olemaan kiire. Täytyy miettiä myös maanostoa, pohtii kunnanhallituksen puheenjohtaja Elli-Maria Kultima.

Lisätietoja antaa
Jari Rantapelkonen
kunnanjohtaja
puh. 0400 694 945
etunimi.sukunimi(at)enontekio.fi

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat