Arkisto

Kategoriat
11 toukokuun, 2022

Sähköyhtiön myyntiä ja lentokentän ostoa koskevat valitukset käsitelty hallinto-oikeudessa

Pohjois-Suomen Hallinto-oikeus on käsitellyt kolmen valitusta, jotka koskivat sähköyhtiön myyntiä ja lentoaseman hankintaa.

Hallinto-oikeus kumosi valituksen perusteella kunnanvaltuuston 2.12.2020 päätöksen sähköyhtiön myynnistä. Hallinto-oikeus katsoi, että sähköyhtiön myynnistä päättämässä oli ollut esteellisiä henkilöitä, joten päätös ei ole laillinen.

Valitus koski myös kokouksen lailliseksi toteamista, viranhaltijoiden toimintaa sähköyhtiön kaupan valmistelussa sekä valtuutettujen ja kuntalaisten puutteellista tiedonsaantia asiasta. Hallinto-oikeus totesi kuitenkin kyseisen kokouksen muilta osin lailliseksi.

Enontekiön kunnanhallitus käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan.

Lentoaseman hankintaa koskevat valitukset hylättiin ja päätökset pysyvät voimassa. Asiaan liittyvistä kunnanvaltuuston 31.8.2020 päätöksistä oli tehty kaksi valitusta.

Valitusten perusteluina oli se, että lentokentän hankinta oli valmisteltu liian hätäisesti, valtuutetuilla ei ollut riittävästi aikaa perehtyä asiaan, eikä hankintaa oltu ajoissa huomioitu talousarviossa. Valittajien mukaan päätöksenteko ei vastannut hyvää hallintotapaa. Hallinto-oikeuden mukaan päätökset ovat laillisia, eikä niiden kumoamiselle ole perusteita.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat