Arkisto

Kategoriat
3 huhtikuun, 2023

Tilinpäätös 2022

Kuntalain 113 §:n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien luettavaksi, jotka tarkastavat sen toukokuun loppuun mennessä

Kunnan luvut näyttävät hyvältä vuoden 2022 osalta. Kunnan tilikauden 2022 tulos on ylijäämäinen lähes 1,9 miljoonaa euroa. Luvut näyttävät hyvältä myös väestöennusteen mukaan. Kunnan asukasmäärä 31.12.2022 on 1813 eli nousua vuoteen 2021 on peräti 24 asukasta. Enontekiön alueella työllisyys on kehittynyt viime vuosina positiivisesti. Työttömyysaste vuoden lopussa oli 12,6 prosenttia (Koko Lappi 10,5 prosenttia). Työttömyysaste laski selvästi edellisen vuoden 14,4 prosentista.

Vuoden aikana kunnan eri toimialat tekivät omaa työtään kaikesta muutoksesta ja henkilöstövajeesta huolimatta ansiokkaasti. Suuria hankkeita edistettiin, mm. Hetan hyvinvointikeskuksen suunnittelu saatiin lähes valmiiksi, Karesuvantoon valmistui väistötilat koulun ja varhaiskasvatuksen käyttöön ja kaavoitus eteni, muun muassa Kilpisjärven osayleiskaavan osalta. Elinkeinotoiminnan veturina toimi matkailu ja isot investoinnit, joita tehtiin alueellemme uusien hotellien muodossa. Kunnan omistama lentoasema teki kaikkien aikojen ennätyksen matkustajamäärällä mitattuna. Kunta tulee tukemaan elinvoimaisuuden kehittämistä lisäämällä resursseja ja työpanosta. Yritysten toimintaedellytyksiä parannetaan jatkossa monipuolisemmin ja matkailuun panostetaan entistä enemmän. On muistettava, että luonto on arvokkain omaisuutemme täällä Enontekiöllä ja se vaatii kunnalta ja alueemme yrityksiltä erityistä vastuullisuutta toimissamme.

 

Tilinpäätös kokonaisuudessaan linkissä

https://enontekio.cloudnc.fi/download/noname/%7B4f6b05b1-5f1c-4ea8-9fa4-0e788bdb01c2%7D/39059

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat