Arkisto

Kategoriat
21 tammikuun, 2020

Uusi kuntosali ihastutti

Enontekiölle valmistui uusi kuntosali ja remontoitu liikuntahalli Hettaan. Enontekiön kunta oli järjestänyt avajaistilaisuuden juhlistamaan kunnalle ja kuntalaisille erittäin merkittävän investoinnin valmistumista kuntakeskukseen.

Olen todella yllättynyt kuinka paljon ihmisiä on tänne kuntosalin avajaisiin saapunut. Tämä yleisömenestys kertoo mielestäni siitä kuinka paljon tätä uutta kuntosalia ja liikuntahallin remonttia on odotettu ja kuinka tärkeäksi tämä meillä koetaan, kertoi kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen avajaispuheessaan.

Liikuntahallin remontin yhteydessä halliin rakennettiin kokonaan uusi tila kuntosalia varten. Kuntakeskuksessa ei ollut aiemmin ollut kunnan omistamaa ja hallinnoimaa kuntosalia.

Enontekiön kunta investoi kahden miljoonan euron verran kuntalaisten hyvinvointiin. Valtion avustusta kohteeseen saatiin 30 %.

Liikunta ja tämä kuntosali on tärkeä osa kaikkien kuntalaisten hyvinvointia. Samalla kuntosalin rakentaminen on vastaus myös ikääntymisen haasteisiin. Mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä tärkeämmäksi lihaskuntoharjoittelu tulee. Samalla kuntosali on suunniteltu esteettömäksi tilaksi, puhui kunnanjohtaja.

Liikuntahallin remonttia ja kuntosalia varten kunnan yhteistyötahoja osallistettiin laajasti. Kuntosalin suunnittelussa otettiin huomioon kuntalaisten, yhdistysten ja yritysten toiveet.

Kiitän kaikkia, jotka osallistuivat kuntosalin suunnitteluun; kuntalaisia, yhdistyksiä ja yrityksiä sekä päättäjiä ja kunnan työntekijöitä. Tietenkin haluamme kiittää myös rakentajayritys Laplania, kiitteli kunnanjohtaja.

Avajaisissa oli myös mahdollisuus tutustua kuntosalin uusiin laitteisiin. Fysioterapeutti Angelina Hohti ohjasi kuntalaisia uusien laitteiden käyttöön. Kuntalaiset kokeilivatkin innokkaasti monipuolisia laitteita. Avajaistilaisuus alkoi klo 14 ja viimeisiä ohjattiin vielä klo 18 paikkeilla.

Ihmiset olivat todella innokkaita kokeilemaan laitteita, kyllä tykkäsivät. Laitteita kokeili varmaan reilusti yli 100 ihmistä. Toivon, että innostus jatkuu kun meillä on nyt näin hyvä kuntosali, kertoi Hohti.

Ensimmäinen viikko kuntosalilla on kaikille kuntalaisille ilmainen ja vapaasti käytettävissä.

Hyvinvointilaitakunta hyväksyy torstaina 23. tammikuuta säännöt kuntosalin käyttöön.

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat