Arkisto

Kategoriat
8 heinäkuun, 2021

Valokuituverkon rakentaminen Enontekiölle alkaa

Napapiirin Kuituverkot Oy alkaa tänä kesänä rakentaa valokuituverkkoa Enontekiölle. Valokuituverkon liittymiä ja palveluita tarjotaan niin yrityksille kuin kuluttajillekin. Valokuituverkkoa laajennetaan kysynnän mukaan.

Kesällä 2021 rakennetaan valokuidun runkoverkko Palojoensuusta Hettaan. Samalla lähietäisyydellä oleville kiinteistöille tarjotaan mahdollisuutta liittyä valokuituverkkoon ja näin hyödyntämään muun muassa laajakaista- ja TV-palveluita.

Myöhemmin syksyllä tulevat myyntiin 2022 rakennettavat valokuituverkot. Verkkoa on tarkoitus laajentaa kysynnän mukaan mahdollisimman monen Enontekiön asukkaan ja yrityksen saataville.

”Digitalisaatio alkaa olla ihmisten ajattelussa itsestään selvyys. Tätä itsestään selvyyttä ei kuitenkaan päästä kokemaan tasavertaisesti”, kommentoi Napapiirin kuituverkot Oy:n digitaalisten palveluiden johtaja Hannu Vaara. ”Yhteiskuntamme on kehittynyt niin, että vahvat ja symmetriset tietoliikenneyhteydet ovat välttämättömät jokaiselle suomalaiselle.”

Valokuituverkon avulla tiedonsiirtonopeus kasvaa ja toimintavarmuus paranee. Hyvistä verkkoyhteyksistä on hyötyä koko alueelle.

”Valokuitu on kunnan vetovoimalle elintärkeä asia. Valokuitu takaa luotettavan ja nopean netin kuntalaisille, yrityksille, vapaa-ajan asukkaille ja kunnalle. Tämä investointi takaa alueelle hyvät yhteydet töissä, etätöissä ja vapaalla”, kommentoi Enontekiön kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

”On osoitettu, että Suomessa hajaseutualueille, joissa on valokuituverkkoa rakennettu, sisään muutto on vahvempaa kuin rakentamattomille alueille”, Vaara huomauttaa. ” Vahvat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat myös elinkeinoelämälle yhteiskunnan kehittymisessä kiinni pysymisen.”

Tarkemmat valokuituverkon saatavuustiedot ja hinnat ovat nähtävissä osoitteessa www.neve.fi/enontekio. Sivustolla voi myös tehdä liittymäsopimuksen.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat