Arkisto

Kategoriat
11 heinäkuun, 2024

Palveluliikenteen supistaminen elo-syyskuussa 2024

Nykyinen palveluliikenteen sopimuskausi päättyy 31.7.2024. Kunta on keväällä 2024 kilpailuttanut palveluliikenteen reitit, mutta saadut tarjoukset ovat osoittautuneet huomattavan korkeiksi. Osalle reiteistä tarjotut hinnat olivat yli kaksinkertaisia verrattuna nykyiseen hintatasoon.

Elinvoimalautakunta on kokouksessaan päättänyt hylätä saapuneet tarjoukset poikkeuksellisen korkeiden tarjoushintojen vuoksi. Tarjoukset olisivat ylittäneet talousarvioon varatun määrärahan merkittävästi, mikä ei ole taloudellisesti mahdollista kunnalle.

Elinvoimalautakunnan elokuun kokouksessa pohditaan uusia ratkaisuja palveluliikenteen järjestämiseksi. Vt. kunnanjohtaja/hallintojohtaja on viranhaltijapäätöksellä ratkaissut palveluliikenteen järjestämisen määräaikaisesti seuraavasti:

1.8. – 30.9.2024 palveluliikenne ajetaan vain seuraavilla palveluliikenteen linjoilla.

• Kutsutaksikuljetus Nunnanen-Peltovuoma-Vuontisjärvi-Hetta ja Hetan asiointiajo. Ajetaan torstaisin. Lähtö Nunnasesta klo 9.00, Peltovuomasta klo 9.15, Vuontisjärvestä klo 9.30. Hetan kylässä asiointiajoa joka torstai klo 9.45-11.00. Paluumatka alkaa, kun asiakkaat ovat valmiita palaamaan. Maksimi odotusaika Hetassa on 2 tuntia. Kuljettaja perii matkasta linja-autoliikenteen mukaisen korvauksen. Liikennöitsijä: Erkki Keskitalo, p. 0400-393 464 ja Benjamin Rantakokko, p. 040-765 0817. Tilaukset edellisenä päivänä klo 18.00 mennessä.

• Kutsutaksikuljetus Ylikyrö-Peltovuoma syöttöliikenne.
Ajopäivä torstaisin, lähtö Ylikyröstä klo 8.40 ja tulo Peltovuomaan klo 9.15. Paluumatka alkaa Hetta-Nunnanen reitin saavuttua Hetasta Peltovuomaan, Peltovuoma n. klo 12.15, Ylikyrö klo 12.50. Kuljettaja perii matkasta linja-autoliikenteen mukaisen korvauksen. Liikennöitsijä: Eila Keskitalo, p. 0400-392 250. Tilaukset edellisenä päivänä klo 18.00 mennessä.

• Muita palveluliikenteen linjoja ei ajeta.

Lapin hyvinvointialue järjestää sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluita. Voit saada kuljetuspalveluja, jos sinulla on vaikeuksia liikkumisessa, etkä voi vamman, sairauden tai iän vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja. Kuljetuspalveluita voidaan hakea kirjallisesti hakulomakkeella. Lomake on tulostettavissa Lapin hyvinvointialueen internetsivuilla.

Liikkumista suunniteltaessa kannattaa huomioida mahdolliset Eskelisen Lapin linjojen ja Onnibussin tarjoamat yhteydet.

Pyydämme asukkailta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä tilanteen johdosta. Tiedotamme lisää elokuun kokouksen jälkeen uusista päätöksistä ja mahdollisista muutoksista palveluliikenteeseen.

Lisätietoja antaa

Marja-Riitta Aalto
vt. kunnanjohtaja/hallintojohtaja


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat