Arkisto

Kategoriat
1 lokakuun, 2019

Enontekiön kunnanhallitus vei eteenpäin kunnan kehittämisasioita

Kunnanhallitus päätti viime kokouksessa osallistua Aurora-verkostohankkeen 2019-2020  rahoitukseen edellyttäen, että hankkeelle myönnetään rahoitus. Kunnan rahoitusosuus on 15 000 euroa (+alv24%) vuodessa. Aurora verkostohankkeessa Enontekiö saa panostukselleen aluemarkkinointia, kunnan elinvoiman liiketoimintapotentiaalin kasvattamista, olemassa olevan infrastruktuurin kehittämistä, uuden ja entisen liiketoiminnan tukemista, yritysinfran monipuolistamista, osaamisen tuontia kuntien alueelle, digitaalisuuden esiintuomista, alueen tunnetuksi tekemistä ja myönteisen kuntakuvan rakentamista.

Kunnanhallitus päätti Kilpisjärven asemakaavan muuttamisesta, jossa matkailupalvelukortteli muutettiin rivitaloaluekortteliksi. Kokouksessa päätettiin myös ostaa Koru Laaksolta virastotalon osakkeet, jonka jälkeen kunta omistaa kaikki virastotalon osakkeet. Kokouksessa päätettiin myös Kilpisjärven koetalon remontista mahdollisimman nopealla aikataululla.

Kunnanhallitus käsitteli kehittämisen ohella henkilöstöasioita. Kunnanhallitus on aikaisemmin linjannut hanketoiminnan henkilöstöresurssien lisäämisestä ja kokouksessa kunnanhallitus teki päätöksen hankekehittäjän 3 vuoden määräaikaisen työsopimussuhteisen tehtävän täyttämisestä. Hankekehittäjän keskeiset tehtävät ovat kunnan hanketoiminnan kokonaiskehittäminen, hanketoiminnan koordinointi, hankkeiden valmistelu, hakeminen ja maksatustehtävät, kansainvälisten asioiden hoitaminen, työllisyyden koordinoinnin tehtävät.

Kunnan henkilöstön (kvtes ja ts) tehtäväkuvaukset on tehty ja tehtävien vaativuudet arvioitu pääosin. Seuraavaksi arvioidaan järjestelmässä tehtäväkuvaukset ja sen jälkeen kunnanhallitukselle esitellään tulokset. Kunnan henkilöstöasioiden hoitoa keskitetään ja kehitetään muun muassa käyttöön otettavilla tietojärjestelmillä. Kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan myös palkka-asioita, joiden käsittely jatkuu seuraavassa kokouksessa.

Kunnanhallituksen pöytäkirja 23.9.2019


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat