Arkisto

Kategoriat
28 helmikuun, 2024

Enontekiön lentoaseman kuulumiset

Vilkas kausi 2023-2024, on kasvattanut matkustajamääriä ja alkuvuoden matkustajamäärien oletetaan olevan yli 30% korkeammat kuin viime vuonna. Tällä hetkellä tiedetään matkanjärjestäjien lisäävän hieman lentojen määriä loppuvuoteen 2024, sekä vaihtavan muutamissa lennoissa lentokonetta suuremmaksi.  Vuodelle 2025 on luvassa kasvua matkustajamääriin. Matkustajamäärät ilmoitetaan tietyllä standardilla. Se on kaikissa ilmoituksissa aina sama, olipa kysymyksessä matkailutilasto tai ilmoitusvelvoite viranomaisille.

Enontekiölle matkaavat matkustajat ovat haltioissaan Enontekiön lumisista maisemista, ihanista kaamoksen väreistä, hiljaisuudesta ja ystävällisyydestä. Enontekiölle tullaan innokkaasti, vaikka vain päiväksikin. Se on monelle unelma.

Lentoasema onkin pyrkinyt kehittämään matkailua alueellamme ja ollut mukana messuilla (mm. Matka2024) ja useissa tapahtumissa. On myös tärkeää saada kansainvälisiä vieraita, jotka ovat kiinnostuneita alueestamme. Saksalaisen matkailulehden toimittaja kävi visiitillä Hetassa ja Kilpisjärvellä, ja hänen tekemänsä juttu Enontekiöstä ilmestyy keväällä 2024.

Henkilöstöä on koulutettu Ammattiopisto Lappian kanssa yhteistyössä kahtena kautena. Seuraavan kauden koulutuksiin on haku käynnissä ja toivottavasti saadaan paikallisia opiskelijoita mukaan koulutukseen. Paikallinen osaaminen on merkittävä tekijä, koska silloin suurempi osa kuluihin käytetyistä varoista jää omaan kuntaan.

Lentoaseman toimintaa on kehitetty tilojen ja palveluiden osalta. Matkustajat selviävät lentokenttärutiineista nopeammin, heillä on paremmat odotustilat ja enemmän aikaa käyttää paikallisia palveluita.

 

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat