Arkisto

Kategoriat
29 maaliskuun, 2021

Enontekiön matkailubrändi uudistuu – vaikuta ja vastaa kyselyyn

Enontekiö kehittää matkailubrändiään. Tavoite on jatkossa olla tunnetumpi ja houkuttelevampi matkailualue sekä kotimaisille että kansainvälisille matkailijoille. Uudistuksen tueksi kysytään paikallisten asukkaiden ja toimijoiden, sekä matkailijoiden ajatuksia ja mielikuvia Enontekiöstä. Kysely on avoinna 11.4.2021 asti.

Alueen myyntivaltteja on jo mietitty nykyisen Tosi-Lappi-brändin myötä. Niitä ovat erityisesti autenttisuus, puhdas ja avara tunturiluonto. Nyt toiveissa on löytää erityisesti piiloon jääviä ja vielä sanoittamattomia vetovoimatekijöitä.

– Monet tietävät Enontekiöltä Kilpisjärven, Haltin, Saanan ja Hetta-Pallas – vaellusreitin, mutta alueellamme on niin paljon muutakin ainutlaatuista koettavaa. Meitä kiinnostaakin nyt kuulla, millaisena matkakohteena Enontekiö nähdään, ja millaisia mielikuvia, toiveita ja kokemuksia alueeseemme liitetään, kertoo projektipäällikkö Kaisa Kasemets Enontekiöltä.

Matkailubrändi on alueen identiteetti ja mielikuva, joka syntyy matkailijoille paikasta. Siihen vaikuttavat viestinnän lisäksi alueen ihmiset, yritykset, kulttuuri ja ympäristö. On tärkeää, että uusi kirkastettu brändi ja viestintä perustuvat samaistuttaviin ja aidoiksi koettuihin asioihin. Vastaamalla kyselyyn vaikutat Enontekiön matkailun identiteetin ja persoonallisuuden löytämisessä ja siihen, miten siitä jatkossa kerrotaan matkailijoille ja muille Enontekiön ystäville.

Brändiuudistuksen toteuttaa Enontekiön kunta yhdessä lappilaisen Kota Collectiven kanssa. Brändin kehittämistyö on osa ELY-keskuksen rahoittamaa Enontekiön matkailun arvoketjujen kehittäminen -hanketta. Hankkeen tavoitteena on matkailun arvoketjujen hallinnan kehittäminen ja paremmin maksavan asiakaskunnan saavuttaminen kustannustehokkaasti.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 minuuttia ja siihen voi vastata anonyymisti. Kysely on auki 11.4.2020 saakka.

Enontekiön brändikysely

Lisätiedot:
Kaisa Kasemets, Enontekiön kunta, p. 040 575 7021, kaisa.kasemets@enontekio.fi
Katariina Imporanta, Kota Collective, p. 040 552 2943, katariina@kotacollective.com


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat