Arkisto

Kaikki suruni värit -taidenäyttely


09.07 - 01.08 (10:00 - 16:00)
Jenna Lehtokumpu on kotoisin Enontekiöltä ja elää "ruuhkavuosiaan" perheen kanssa Rovaniemellä, jonne on kotiutunut. Hän on itseoppinut taiteilija ja työskentelee sairaanhoitajana.

"Kaikki suruni värit" on ensimmäinen taidenäyttelyni, joka avaa sydäntäni ja tunteitani kaikelle kauniille, mikä ympäröi meitä. Näiden maalausten luominen on ollut matka, jonka avulla käyn läpi surun ja menetyksen tunteita isäni poismenon jälkeen. Surun keskeltä löysin maalaamisen eheyttävän voiman. Luonnon sävyt ja muodot kietoutuvat maalauksissani toisiinsa luoden voimakkaita visuaalisia elementtejä.

- Lapissa eri vuodenajat ovat vahvoja ja voimakkaita, jokainen niistä tuo levollisuutta ja rauhaa omalla ainutlaatuisella tavallaan. Näitä samoja elementtejä löydät maalauksistani, jotka tuovat kaivattua läsnäoloa ja hetkessä pysähtymistä omien ajatusten äärelle. Maalauksissani on voimakkaita tekstuureja joita on luotu hiekasta, kivistä sekä myös aidoista poronsarvista. Maalaukseni välittävät surua ja kaipuuta, mutta samalla toivon ja uudelleenrakentamisen voimaa. Ne ovat minun tapani ilmaista tulevaisuutta ja kasvua. Olen onnellinen saadessani mahdollisuuden pitää ensinäyttelyni kotiseudullani.

Kaikki suruni värit -taidenäyttely on esillä Tunturi-Lapin luontokeskuksessa, Hetassa 9.7-1.8.2024. Näyttelyyn on vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Tapahtuman järjestäjä: Metsähallitus

Lisätietoja:
Tunturi-Lapin luontokeskus
0206397950
tunturi-lappi@metsa.fi

https://www.luontoon.fi/tunturi-lapinluontokeskus/tapahtumat