Arkisto

Taidenäyttely Land (e) scapes – Eline Niemi


03.06 - 03.07 (10:00 - 16:00)
Elinen Niemen taidenäyttely ”Land (e) scapes” on Lapin luonnon juhlaa, jossa esitellään Lapin henkeäsalpaavia maisemia ja herkkää kasvistoa ja eläimistöä. Eline löytää inspiraationsa luonnosta, jossa hän viettää suuren osan ajastaan tutkimalla luonnon tarjoamia muotoja ja värejä.  Teoksissa on eri materiaaleja – poronsarvea, kankaita, paperia ja puuta - mutta luontoteema on yhteinen kaikissa hänen teoksissaan, ja se kutsuu katsojia tutkimaan pohjoisten maisemien kauneutta ja seesteisyyttä.

Näyttelyn nimi on sanaleikki sanoista ”land” ja ”escapes”, mikä heijastaa artistin luontosuhdetta: Hänelle luonto on paikka johon voi paeta arjen rutiineja ja jossa voi palautua. Maahanmuuttajana Eline on myös tietyllä tapaa ”paennut” yhdestä maasta toiseen. Kirjavat maisemateokset heijastavat Arktisen luonnon värejä, kuten revontulia ja ruskaa. Töissään Eline kuvaa luonnon seesteisyyttä ja tuo esille Arktisen ekosysteemin haurauden.

Vuonna 1990 syntynyt Eline Niemi on latvialainen taiteilija, joka asettui Hettaan asumaan 13 vuotta sitten. Hänen matkansa taiteen pariin alkoi jo lapsuudessa, ja myöhemmin hän opiskeli Janis Rozentalsin Riian taidelukiossa. Intohimo pohjoisia maisemia ja arktista ilmastoa kohtaan johti hänet työskentelemään Hetta Huskies -tarhalla,  ja rakkaus Tundra-nimistä koiraa kohtaan sai hänet palaamaan Lappiin joka kesä. Eline löysi rakkauden Enontekiöltä ja asuu täällä nykyään aviomiehen ja kahden lapsensa kanssa.

Näyttelyn avausta vietetään maanantaina 3.6. klo 17. Tervetuloa!

Näyttely on esillä 3.6.-3.7.2024. Näyttelyyn on vapaa pääsy!

Tapahtuman järjestäjä: Metsähallitus

Lisätietoja:
Tunturi-Lapin luontokeskus
0206397950 (3.6. alkaen)
tunturi-lappi@metsa.fi

https://www.luontoon.fi/tunturi-lapinluontokeskus/tapahtumat