Arkisto

Kategoriat
2 maaliskuun, 2020

Geometrinen veistos voitti Pohjoismaiset jäänveistokisat

Palkintojenjakotilaisuus. Vasemmalta Riitta Matikainen, Jussi Katajisto, Franziska Agrawal, Jere Nuppola, Paula Saulama ja Timo Koivisto.

 

Pohjoismaiset Jäänveistokisat Enontekiöllä käytiin talvisissa olosuhteissa. Veistäjät ihastelivat lumen ja valon määrää. Aurinko valaisi kisaa lauantaita lukuun ottamatta. Kilpailuun osallistui seitsemän veistäjäparia.

Lauantaina palkintojenjakotilaisuudessa tuomariston puheenjohtaja Seppo Lankinen kiitteli kilpailun korkeaa tasoa ja tasaväkisyyttä tänä vuonna. Vuosi vuodelta veistäjien taso noussut ja erityisen ilahduttavaa on huomata nuorten veistäjien mukaantulo kilpailuun, joka osaltaan luo uskoa tapahtuman tulevaisuuteen.

Teemana Peace – Rauha on laaja aihealue, ja sitä oli osattu käsitellä monesta näkökulmasta. Mukana teoksissa oli mm. luonnonrauhaa, rauhallista vapaa aikaa ja mielenrauhaa.

Voittajaksi valittiin saksalaisen Franziska Agrawalin ja suomalaisen Jere Nuppolan (Imatra) työ Peace of mind – Mielenrauhaa. Tuomariston mukaan geometrisen ja abstraktisen teoksen mittasuhteet olivat kohdallaan. Pinnan viimeistely sopi graafiseen veistokseen. Työ ikään kuin porautui alustaan. Parin työssä oli hyödynnetty taitavasti jään kerroksellisuutta.

Toisen palkinnon voitti sysmäläisen Jussi Katajiston ja joroislaisen Riitta Matikaisen työ Ei mithän hättää / No worries. Tuomariston mukaan tässä työssä tekninen toteutus oli vaativa. Työ oli suuri, ehjä kokonaisuus useine yksityiskohtineen, ja jään olomuodot oli huomioitu erityisen hyvin. Katajisto ja Matikainen ovat osallistuneet joka vuosi Pohjoismaisiin jäänveistokisoihin hyvällä menestyksellä.

Kolmannen palkinnon voitti porvoolaisten Timo Koiviston ja Paula Saulaman reliefimäinen teos Pohjolan rauha / Northern peace. Tuomariston mukaan teoksesta näkyi hyvä tekniikka ja se oli loppuun asti mietitty ja viimeistelty jalustasta lähtien. Myös taidokas pintakäsittely sai kiitosta.

Yleisöäänestys jatkuu  15.3. saakka. Aänestysliput ja palautus: Hotelli Jussantupa, J Ad Rantakokko, Hetan Majatalo, Lapland Hotel Hetta, Tunturi-Lapin luontokeskus & Kahvila Peura, Hetan Kota (voit äänestää vain kerran).

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat