Arkisto

Kategoriat
28 helmikuun, 2023

Hiihtoloma Enontekiöllä – tapahtumia ja tekemistä

Viikolla 10 on perinteinen hiihtolomaviikko Pohjois-Suomessa. Lomailu Enontekiöllä onnistuu vallan mainiosti. Meillä on upeat puitteet ulkoiluun, hiihtoon, lumikenkäilyyn, kulttuuriin sekä moneen muuhun aktiviteettiin.

Hiihtolatujen tilanne löytyy ajantasaisesti linkeistä https://www.infogis.fi sekä  Hiihtoladut – Enontekiö Käsivarren Lappi (enontekiolapland.com). Kyläyhdistyksiltä sain jonkin verran tietoa kylien laduista ja ulkoilumahdollisuuksista. Kilpisjärvellä on vertaansa vailla olevat ulkoilumahdollisuudet, Karesuvannon Sakkaravaarassa on hyvä latu, Peltovuomassa ent. koululta lähtee latu (ei kenties vielä hiihtolomaviikolla), Leppäjärvellä, Palojoensuussa ja Kuttasessa pääsee sivakoimaan vedetyillä laduilla.

Lumikenkäily on rauhallinen ja mukava tapa päästä lähelle luontoa. Se ei vaadi valmiita reittejä, vaan kulkea voi omia polkujaan. Mikäli kuitenkin haluaa reitille, niihin voi tutustua linkistä Lumikenkäreitit – Enontekiö Käsivarren Lappi (enontekiolapland.com).

Hetan Hiihtomaan ajantasaiset aukioloajat Hetta Hiihtomaa 

Enontekiöllä on kaksi kunnan ylläpitämää kuntosalia: Hetassa ja Kilpisjärvellä. Molemmat kuntosalit ovat nykyaikaisesti varusteltuja monipuoliseen harjoitteluun ja ovat avoinna viikon jokaisena päivänä.

Makkaranpaisto ja evästely ovat mitä suurimmassa määrin ihanaa ajanvietettä lomalla. Enontekiöllä on kolme lintutornia, joiden yhteydessä on myös laavu.

Yrjö Kokko -lintutornille Tunturi-Lapin luontokeskuksen risteyksestä tietä 956 Vuontisjärvelle päin 9,5 km. Sotkajärvelle on Hetan keskustasta matkaa 18 km Palojoensuuhun päin. Markkinajänkän lintutorni sijaitsee noin 6-8 km Karesuvannosta pohjoiseen. Kannattanee varata lumilapio mukaan.

Luontokeskus palvelee 5.3. asti arkisin klo 9–16 ja maanantaista 6.3. alkaen joka päivä klo 9–17. Luontoillat starttaavat viikolla 10 eli 8.3 ja jatkuvat 19.4. asti keskiviikkoisin klo 18. Liput 5 €, alle 16 v vapaa pääsy                                                      8.3.2023 Sukellus Tornionjoen vesistön kalamaailmaan, suunnittelija Atso Romakkaniemi

Kirjasto palvelee, ja elokuvissa on menossa https://enontekio.fi/events/risto-rappaaja-ja-villi-kone/  ja https://enontekio.fi/events/skimbagirls/

Hiihtolomalla mukana  Enontekiö.fi ja Enontekiö, Käsivarren lappi


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat