Arkisto

Kategoriat
26 helmikuun, 2020

Irti riippuvuuksista -teema kiinnosti ajankohtaisuudellaan

Tilaisuuden jälkeen järjestäjät hymyilivät tyytyväisinä. Nuorisovaltuuston ideasta liikkeelle lähtenyt, peli- ja päihderiippuvuuksiin keskittynyt teemailtapäivä tavoitti laajasti yleisöä. Kilpisjärvellä, Peltovuomassa ja Karesuvannossa kokoonnuttiin seuraamaan kyläyhdistysten järjestämiin tilaisuuksiin Hetasta Virastotalolta lähetettyä tilaisuutta. Paikalla valtuustosalissa oli  kolmisenkymmentä kuulijaa, mukana myös ryhmä koululaisia opettajiensa johdolla.

Kuvassa: Miia Ahlholm, Birgitta Eira, Teemu Taulavuori, Jan Nyrönen, Jaana Pietikäinen ja Tuija Alasaukko-Oja

Vaikeista aiheista olivat tuleet kertomaan kokemusasiantuntija Jan Nyrönen ja Muo­ni­on–Enon­te­ki­ön pe­rus­ter­vey­den­huol­lon joh­ta­va lää­kä­ri Tee­mu Tau­la­vuo­ri. -Tämän tyyppistä tilaisuutta ei ole aiemmin järjestetty, hyvä, että näistä puhutaan, he pohtivat.-Monesti ihminen kuvittelee olevansa vaikeuksiensa kanssa yksi, mutta tällaiset avoimet tilaisuudet joa auttavat siina, että voi huomata, ettei olekaan ainoa vaikeuksissa oleva ja että näistä tilanteista voi päästä eteenpäin, jatkaa Jan.

Vierailijat totesivat myös, että Enontekiöllä tehdään hyvää työtä myös toisella tapaa peliriippuvuutta ajatellen. Nuorisotoimen toteuttamat ohjatut ja valvotut pelitapahtumat tarjoavt turvallisen ajan ja paikan pelaamiseen. Tällaista mahdollisuutta ei joka paikkakunnalla ole.

Kohti parempaa mielenterveyttä -aiheisten tilaisuuksien seuraavan tilaisuuden teema on jo tiedossa. Silloin käsittelemme yksinäisyyttä, tilaisuudet järjestetään marraskuussa ja niistä tiedotetaan lähemmin syksyllä, kertoo järjestelyissä mukana olleet Birgitta Eira ja Miia Ahlholm.

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat