Arkisto

Kategoriat
13 maaliskuun, 2023

Juttutuokio valmistuvassa nuorisotila Kiepissä Miika Saukkosen kanssa

Tervetuloa tänne bändikamojen, sohvien ja pelikoneiden sekaan, toivotteli Miika Saukkonen, kun astuin valmistumassa olevan nuorisotilan tiloihin kunnantalon päädyssä. Tosiaan, mahdutettavaa tavaraa onkin melkoisesti. Saattaa hyvinkin olla, että bändikamat siirtyvät koulun tiloihin, tuumailee Miika, täällä voi äänieristys olla riittämätön. Koululta on jo kysytty tilaa, ja sitä on löytynyt. Toinen osa nuorisotilasta on liikuntahallin aulassa ja myös liikuntasalissa.

Nuorisotilan keskiössä on pelipiste, ja toki mukavat oleskelutilat, Miika juttelee, ja kerralla mahtunee noin 10 nuorta viettämään aikaa. Nuorille on informoitu, että tiloja joutuu vielä odottamaan, koska on tehtävä joitakin rakenteellisia korjauksia ennen käyttöön ottoa mm. ovien ja lukkojen vaihto, toteaa Miika. Tiloissa on myös vanha kassakaappi, iso laatuaan. Ehdotin Miikalle huumorimielellä, että josko siellä olisi hänelle konttori. Ei se oikein käy konttoriksi, kyllä kassakaapin ovi sinetöidään kiinni, naureskeli hän ehdotukseeni.

Puhuimme myös Harrastamisen Suomen malli – hankkeesta. Siihen haetaan jatkoa ensi lukukaudelle, ja harrastuksia tarjotaan kaikille peruskouluikäisille. Jatkossa tavoitteena olisi saada kerhorahoitusta myös nuoremmille, ja jalkauttaa kerhot kylillekin. Tällä hetkellä hankkeen rahoitus koskee ainoastaan yläasteikäisiä. Myös koulunuorisotyö-hanke sai jatkorahoituksen Lapin aluehallintovirastolta.

Tällä hetkellä Enontekiöllä toteutetaan perusnuorisotyötä ja etsivää nuorisotyötä. Perusnuorisotyö sisältää mm. digitaalista nuorisotyötä, nuorisotyötä koulussa ja nuorten tapahtumia sekä nuorisovaltuustotoimintaa. Etsivän nuorisotyön tarkoituksena on tukea nuoria heidän haasteissaan ja vahvistaa arjenhallintaa. Nuorisotyö on aina vapaaehtoisuuteen perustuvaa ja nuorten tarpeista lähtevää.

Näihin ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksiin omaan arkeensa on hyvä Enontekiölläkin panostaa. On varmasti niin, että nuorison hyvinvointiin on vaikea satsata liikaa.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat