Liikunta ja vapaa-aika

Kirjasto

Aukioloajat:
ma 12 – 19
ti 10 – 16
ke 10 – 16
to 12 – 19
pe 10 – 16
aattoina 10 – 16

Ajankohtaista

Kirjasto on kiinni 19.-25.3.2018 kirjastojärjestelmän päivityksen vuoksi

Lapin kirjastojen kirjastojärjestelmä on poissa käytöstä 19.-25.3.2018 järjestelmän päivityksen vuoksi. Kiinniolon aikana aineistoja ei voi lainata tai uusia, eikä tehdä varauksia verkkokirjastosta.

Lapin kirjaston e-kirjakokoelma on asiakkaiden käytössä myös kiinnioloviikon aikana. Linkit e-kirjoihin ja e-aineistoihin löytyvät osoitteesta https://lappi.verkkokirjasto.fi/web/arena/e-kirjat.
Samasta osoitteesta löytyvät myös ohjeet e-kirjojen lainaamiseen ja lukemiseen tietokoneelta tai mobiililaitteelta.

Kiinniolon aikana Koha-kirjastojärjestelmä päivitetään uuteen versioon, joka korjaa mm. asiakaspalvelua häirinnyttä hitausongelmaa. Uusi versio mahdollistaa Lapin siirtymisen kansalliseen Finna-verkkopalveluun, joka tulee korvaamaan nykyiset Lapin kirjaston verkkopalvelut. Nyt tehtävän päivityksen aiheuttama järjestelmän kiinniolo on poikkeuksellisen pitkä. Jatkossa päivitykset eivät enää vaadi pitkää kiinnioloa.

 Kirjastokoira lukutuokiot 15.3. klo 17.00-18.00
Girjerádjobeana bottut 15.3. dmu 17.00-18.00

Tule lukemaan Täplälle! Yhden lukutuokion kesto 10-15 min. Edellyttää ennakkoilmoittautumista: kirjasto@enontekio.fi tai puh. 040 357 9905.

Kirjastokoiratoiminnan tarkoitus on rohkaista lasten ääneen lukemista. Tuokiossa lapsi lukee koiralle satua ääneen. Tilanteessa ovat läsnä lapsi ja koira, toki paikalla ovat myös kirjaston työntekijä ja koiran ohjaaja. Toteutuspaikka Enontekiöllä on kirjasto Hetassa. Kirjastokoiratapaamiseen on varattava aika ennakkoon kirjastolta.

Enontekiön kirjastokoirana vierailee Täplä. Se on kelpo kaveri, koulutettu palveluskoira, joka on tottunut myös lasten seuraan. Lukutuokioissa Täplä kuuntelee satua tarkalla korvalla, luettiinpa millä kielellä tahansa. Rapsuttelut ovat Täplän mieleen, mutta vasta lukuhetken päätteeksi, ettei jutun juoni pääse karkuun.

Boađe lohkat Täpläi! Okta boddu bistá 10-15 min. Eaktudit ovddalgihtii almmuheami: kirjasto@enontekio.fi dahje tel. 040 357 9905.

Girjerádjobeanadoaimma dárkkuhussan lea roahkasmahttit mánáid lohkat jitnosit. Bottu áigge mánná lohká beatnagii máidnasa jitnosit. Bottus leat mielde mánná ja beana, áinnas báikki alde leat maiddái girjerádjosa bargi ja beatnaga jođiheaddji. Dáhpáhusbáikin Eanodagas lea girjerádju Heahtás. Girjerádjobeanadeaivvadeapmái galgá várret áiggi ovddalgihtii girjerádjosis.

Eanodaga girjerádjobeanan gallestallá Täplä. Dat lea fávdnádis skibir, skuvlejuvvon bálvalusbeana, mii lea hárjánan maiddái mánáide. Lohkanbottus Täplä guldala máidnasa dárkkes beljiin, lohkkui dal mainna gielain beare. Njávkkadeapmi lea Täplä miela mielde, muhto easkka lohkanbottu maŋŋá, ammes máidnasa juotna beassat láhppot.

Tulethan päivittämään asiakastietosi kirjastoon

Lapin kirjastot ovat siirtyneet 2.5. alkaen käyttämään Koha-kirjastojärjestelmää.

Järjestelmänvaihdon jälkeen kirjastokorttien asiakastunnukset joudutaan päivittämään lainaajan tietoihin. Tästä syystä myöskään verkkokirjaston käyttö ei onnistu kaikilta asiakkailta. Tule käymään kirjastossa, niin tarkistetaan korttisi tiedot ja saadaan kaikki toimimaan!

Uusi järjestelmä näyttäytyy asiakkaille käytännössä muutoksina verkkokirjastossa, mutta myös maksuja ja joitakin lainauskäytäntöjä on muutettu. Niistä tärkein kirjastokortin käyttämisen pakollisuus lainatessa ja varatessa, mikä johtuu järjestelmän tiukemmasta tietoturvasta. Asiakkaita pyydetään tarkistamaan tietonsa myös sähköpostien ja puhelinnumeroiden osalta.

Verkkokirjaston www-osoite on http://lapinkirjasto.fi, mutta järjestelmän taustalla on Koha, joten omien sivujen ja tiedonhaun tulosten ulkoasu on muuttunut. Kirjautuminen, jolla pääsee varaamaan ja uusimaan lainoja, onnistuu kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Kaikkien Lapin kirjastojen kokoelmat ovat varattavissa.

Lapin kirjastoon kuuluvat Enontekiön, Inarin, Kemijärven, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion kirjastot.

Lapin kirjastoon liittyvät vuoden 2017 aikana Kemin, Keminmaan, Posion, Ranuan, Simon ja Tervolan kirjastot.

Aineistohaku

lapinkirjasto.fi Enontekiön kirjasto kuuluu Lapin kirjasto -ryhmään
arto.linneanet.fi (artikkeliviitetietokanta)
Melinda.kansalliskirjasto.fi (suomalaisten kirjastojen yhteistietokanta)

Palvelut

Asiakkaitten käytössä on kaksi kameralla varustettua nettikonetta, tulostin, kopiokone (mv, A3), viivakoodinlukija ja langaton verkko (tunnukset asiakaspalvelusta). Lapin kirjastosta voi verkkopalvelutunnuksilla lainata myös e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Kirjastossa on kaksi tablettia, joilla voi kokeilla e-kirjan lukemista kirjastossa. Tabletteja ei lainata kotiin.
Lisää tietoa e-kirjoista ja e-äänikirjoista löydät täältä.

E-aineistot ovat käytettävissä osoitteessa: https://www.ellibslibrary.com/lappi

Suomenkielisten sanomalehtien digitaalinen palvelu ePress on käytössä kirjaston asiakaskoneilla.

Naxos Music Library; klassisen, jazz- ja maailmanmusiikin verkkopalvelu ja Rockway; laulun- ja soitonopetuksen suomenkieliset verkkokurssit ovat käytössä Lapin kirjastoissa. Linkit lapinkirjasto.fi – sivulla. Kirjautuminen palveluihin kirjastokortin numerolla. Lisätietoja kirjastosta.

Kirjasto toivoo ASIAKASPALAUTETTA, kehittämisehdotuksia ja aineistotoivomuksia sähköpostitse osoitteeseen kirjasto@enontekio.fi, kirjaston lehtiosastolla olevaan palautelaatikkoon tai suullisesti palvelutiskillä.

Enontekiön kirjaston palvelumaksut

Enontekiön kirjaston lehtilista 2018

Lapin kirjaston käyttösäännöt

Lapin kirjaston rekisteriseloste (ks. Liitetiedostot)

Kirjastoauton AIKATAULU suomeksi ja saameksi

Enontekiön kirjasto

Puistomäentie 2
99400 Enontekiö
Puh. 040 357 9905
Sähköposti: kirjasto@enontekio.fi

Henkilökunta:
Pirjo Salonen, kirjastovirkailija, puh. 040 357 9905
Sisko Keskitalo, kirjastovirkailija
Nina Veini, autokirjastonhoitaja
Puh. kirjastoautoon 0400 398 219
Marja Alatalo, kirjastovirkailija (kirjastoauto)