Liikunta ja vapaa-aika

Kirjasto

Aukioloajat:
ma 12 – 19
ti 10 – 16
ke 10 – 16
to 12 – 19
pe 10 – 16
aattoina 10 – 16

Omatoimiajat:
ma–su klo 7–21 palveluaikojen ulkopuolella

Ajankohtaista

Omatoimikirjaston käyttö alkaa

Kevään mittaan omatoimikirjaston asennus kirjaston tiloissa on edennyt ja nyt kaikki on valmista. Omatoimikirjaston käyttö alkaa ma 11.6.2018. Käyttöä voi tulla silloin opettelemaan kirjastohenkilökunnan avustuksella kirjaston normaaleina aukioloaikoina klo 12-19. Toinen mahdollisuus saada käyttöopastusta on to 14.6.2018 klo 12-19.
Omatoimikirjasto tarkoittaa, että kirjastoon pääsee asioimaan silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Ulko-ovesta pääsee sisään kirjastokortilla ja henkilökohtaisella tunnusluvulla. Tunnusluku on sama, jota käytetään verkkokirjastossa asioitaessa. Omatoimikirjaston pääsevät kaikki yli 15-vuotiaat Lapin kirjastokortin haltijat.
Omatoimikirjastossa lainaus ja palautus tapahtuvat automaatilla. Kirjastoon on asennettu kameravalvonta, jonka tallenteisiin turvaudutaan, jos käytössä ilmenee epäasiallisuutta. Ennen sulkemista kuulutukset kertovat hyvissä ajoin, että omatoimiaika on päättymässä ja kirjasto sulkeutumassa. Valaistus ja lainausautomaatti sammuvat automaattisesti omatoimiajan päättyessä.
Kirjaston normaalit palveluajat, jolloin henkilökunta on paikalla, säilyvät.
Omatoimikirjaston käyttöajat palveluaikojen ulkopuolella ma-su klo 07-21.

KESÄLLÄ 25.6.-4.7.2018

Torstaisin on avoinna Mini-kirjasto Kotiseutumuseolla klo 12-18. Sen valikoidusta kokoelmasta on mahdollista lainata kesälukemista lapsille ja aikuisille Lapin kirjaston kortilla. Myös lainojen uusinta ja palautus onnistuvat mini-kirjastossa, paikalla palvelevaa henkilökuntaa.
Hetan kirjastossa on vastaavasti kesätorstaisin koko päivän kestävä omatoimiaika, eikä kirjaston henkilökunta ole silloin paikalla.

Lapin kirjastoille avataan uusi Finna-verkkokirjasto

Lapin kirjasto julkaisee uuden verkkokirjaston 19.6. osoitteessa https://lapinkirjasto.finna.fi. aluksi beta-vaiheessa. Lapin kirjaston Finnan kanssa rinnakkain on käytettävissä nykyinen verkkopalvelu https://koha.lapinkirjasto.fi/.  Lisää tietoa Finnasta.

Dokumentti kirjastoautosta

Yhteispohjoismaisen kirjastoauton pitkäaikainen kuljettaja Oula Kotakorva on pääosassa dokumentissa, joka esitettiin 22.-27.4.2018 arviolta 300 miljoonalle kotitaloudelle 150 maassa kansainvälisellä tv-kanavalla.

Dokumentaristi Saila Huusko etsi Kemissä kirjaston tietokannoista aineistoa meneillään olleeseen projektiinsa. Hyviä lähdekirjoja löytyy Yhteispohjoismaisen kirjastoauton kokoelmista! Siis mistä? Kiinnostus synnytti ensi Reading North -dokumentin.

Kaamoksessa ja kinosten keskellä eteenpäin puskevaa kirjastoautoa kuljettaa kokenut ja sympaattinen Oula Kotakorva. Kolmen viikon pituisella reitillä ajokilometrejä kertyy 2500. Näin on ollut vuosikymmenten ajan. Reitti risteilee Muonion, Enontekiön ja Kautokeinon laajoilla tunturialueilla, kylissä, joista palvelut ovat aikoja sitten kaikonneet. Kun etäisyydet ovat pitkät ja eletään luonnonolosuhteiden armoilla, yksinäisyyden kokemukset ovat tuttuja monille. Hento elämän lanka näillä seuduilla on ollut säännöllisesti pysäkille ilmestyvä kirjastoauto. Se on taannut syrjäkylien ihmisille paitsi kirjastopalvelut, myös juttutuokion Oulan, tuttavan ja ystävän, kanssa. Nyt Oula on jäämässä eläkkeelle, kuinka käy kirjastoauton?

Katso dokumentti

 Aineistohaku

lapinkirjasto.finna.fi Enontekiön kirjasto kuuluu Lapin kirjasto -ryhmään

Palvelut

Asiakkaitten käytössä on kaksi kameralla varustettua nettikonetta, tulostin, kopiokone (mv, A3), viivakoodinlukija ja langaton verkko (tunnukset asiakaspalvelusta). Lapin kirjastosta voi verkkopalvelutunnuksilla lainata myös e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Kirjastossa on kaksi tablettia, joilla voi kokeilla e-kirjan lukemista kirjastossa. Tabletteja ei lainata kotiin.

Lapin kirjastojen e-aineistokokoelmasta löytyy e-kirjoja, e-äänikirjoja, sanomalehtia, musiikkia sekä soitonopetusta. Lisää tietoa e-aineistoista löydät täältä.

Kirjasto toivoo ASIAKASPALAUTETTA, kehittämisehdotuksia ja aineistotoivomuksia sähköpostitse osoitteeseen kirjasto@enontekio.fi, tai suullisesti palvelutiskillä.

Enontekiön kirjaston palvelumaksut

Enontekiön kirjaston lehtilista 2018

Enontekiön kirjaston kameravalvonnan rekisteriseloste

Lapin kirjaston käyttösäännöt

Lapin kirjaston rekisteriseloste ja Lapin kirjaston sotusiilon rekisteriseloste (ks. Liitetiedostot)

Kirjastoauton AIKATAULU suomeksi ja saameksi

Enontekiön kirjasto

Puistomäentie 2
99400 Enontekiö
Puh. 040 357 9905
Sähköposti: kirjasto@enontekio.fi

Henkilökunta:
Heli Nurmi, kulttuuri- ja viestintäkoordinaattori, p. 040 538 0712
Pirjo Salonen, kirjastovirkailija, p. 040 357 9905
Sisko Keskitalo, kirjastovirkailija
Nina Veini, autokirjastonhoitaja
Kari Ylitalo, kirjastoautonkuljettaja-virkailija
Puh. kirjastoautoon 0400 398 219
Marja Alatalo, kirjastovirkailija (kirjastoauto)