Arkisto

Maksuttomia hyvinvointimittauksia työikäisille Enontekiöllä!


01.11 (15:30 - 18:30)

Maksuttomia hyvinvointimittauksia työikäisille Enontekiöllä!

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 1.11.2023 klo 15:30-18:30 Hetan koulukeskuksen liikuntahallissa, Puistomäentie 2.

Tapahtumassa testataan ilmaiseksi, hikoilematta ja hengästymättä, seuraavat: kehonkoostumus, puristusvoima sekä vyötärönympärys. Tapahtumassa kannustetaan kiinnittämään huomiota omaan arkeen sekä erityisesti työssä ja vapaa-ajalla jaksamiseen. Tutkimusten mukaan hyvä fyysinen kunto auttaa selviämään paitsi työn fyysisestä, myös psyykkisestä rasituksesta. Vastaavasti alentunut kunto – erityisesti kestävyyskunto – on yhteydessä koetun uupumuksen lisääntymiseen. Terveyden ja työkyvyn ylläpitämiseksi ei tarvita urheilullisia urotekoja. Säännöllinen liikunta ja päivittäinen arkiaktiivisuus riittävät jo pitämään työkyvyn ja kunnon sellaisella tasolla, että virtaa riittää niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Mittauksiin ei tarvitse valmistautua. Tule siis paikalle sellaisena kuin olet! Mittaukset kestävät noin 10 minuuttia / henkilö, mutta paikalle ei kuitenkaan kannata tulla kiireessä, sillä testipisteisiin voi joutua jonottamaan. Mittauksissa ei tarvitse hikoilla eikä hengästyä, voit siis tulla paikalle tavallisissa vaatteissa. Kehonkoostumusmittaus tehdään avojaloin, joten jaloissa kannattaa olla helposti riisuttavat sukat.

Mittausten jälkeen tulosten tulkintaan on mahdollista saada apua yksilöpalautteessa, jonka antaa terveysliikunnan ammattilainen. Palaute kestää noin 15 minuuttia.

Tapahtuman toteutuksesta vastaavat alueellinen liikuntajärjestö Lapin Liikunta ry sekä Enontekiön kunta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy – tervetuloa mukaan!

Lisätiedot:
Lapin Liikunta ry  / Terveysliikunnan kehittäjä Riina Jänkälä, p. 040 839 6542, riina.jankala@lapinliikunta.fi